De geschiedenis van Spaansen Bloemen

90 jaar geleden is mijn opa Toon Spaansen begonnen met de bloemen verkoop in Warmenhuizen. Met zijn bakfiets verkocht hij in de zomer bloemen en in de winter petroleum voor de kachels. De bloemen haalde hij met de bakfiets bij plaatselijke kwekers, maar ook verder weg zoals uit Beverwijk.

In 1966 nam mijn vader Toon Spaansen en mijn moeder Annie Spaansen de  zaak over en kregen ze een mooie bloemenwinkel op de Oudwulpendorp in Warmenhuizen daar zitten nog steeds mijn zussen. 1974 hebben mijn ouders een 2e bloemenwinkel overgenomen van Dhr. Ligtenberg in Noord–Scharwoude.

1990 hadden Rick Muileboom en ik ( Jolanda Spaansen) besloten om samen het bloemenvak in te gaan. Onze passie voor bloemen en planten werd omgezet in onze eigen bloemenwinkel waar wij tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. Wij werken na 29 jaar nog met onwijs veel plezier in de bloemen en planten.  Wij vonden ons droomhuis in Oudkarspel met een mooie ruimte voor onze winkel. Na een grondige verbouwing was de bloemenwinkel een feit en gingen we goed van start. We kregen in die jaren een dochter en 2 zonen, waarvan er nu twee ook zijn besmet met het bloemenvirus. Zij willen graag de bloemenwinkel voortzetten en de 4e generatie komt eraan.

Na negen jaar was de winkel te klein en gingen we uitbreiden. We kregen een nieuw dak op de boerderij en de winkel werd hierdoor een stuk groter. Hierdoor kunnen we meer producten beter laten zien.

In 2009 startte we in Zuid–Scharwoude een hele andere bloemenwinkel. Een nieuwe uitdaging met een winkel die veel strakker en moderner is dan de winkel in Oudkarspel. Zo kunnen we verschillende stijlen goed laten zien en een goede indruk geven van de mogelijkheden.

De afgelopen jaren hebben we op gebied van duurzaamheid veel ontwikkelingen meegemaakt, met als gevolg dat wij vorig jaar met het zilveren duurzaamheidscertificaat bekroond zijn. Hiermee werd de stap naar uitbreiding met interieurbeplanting een logische.

Interieurbeplanting is erg belangrijk voor de gezondheid op de werkvloer. Het is wetenschappelijk bewezen dat er minder ziekteverzuim is. Daarnaast vinden werknemers het fijn om te werken op een werkplek waar ook groen te zien is. Het heeft een akoestisch en thermisch effect, kortom interieurbeplanting heeft zeer veel voordelen.

We geven advies bij onze klanten op locatie en bieden een verzorgingsabonnement waarmee we onze klanten volledig ontzorgen. Elke 14 dagen bezoeken we de klant, verzorgen we de planten door water en de juiste voeding te geven en oude bladeren te verwijderen. Zo blijven de planten in topconditie, en dat tegen een scherp tarief per kwartaal.

Bij ons is elk project maatwerk, geen bedrijfsruimte is hetzelfde. We bekijken welke planten het beste geplaatst kunnen worden, en uiteraard houden wij rekening met het budget van de opdrachtgever.

Wij komen graag langs voor een vrijblijvende kennismaking en advies!

interieurbeplanting kantoorbeplanting alkmaar heerhugowaard

Rick Muileboom

Is de bron achter het succes van de beplantingen bij bedrijven.

Rick staat bekend als een man die veel weet over planten waar ze moeten staan maar ook welke planten wel en niet geschikt zijn voor uw omgeving.

Als Rick ergens aan begint maakt hij het ook af door zijn sporters mentaliteit is hij een gedreven man om alles goed aan te pakken.

interieurbeplanting kantoorbeplanting alkmaar heerhugowaard

Jolanda Muileboom

Is de  Designer, etaleuse & de bloemist van het drie tal,

Zij weet alles over de laatste trends en stijlen.

Zij staat naast Rick met z’n planten keuzes. Zij zoekt het beste en mooiste pottery wat er bij past die zo wel bij de plant past als bij de omgeving.

Naast de beplanting maakt zij ook een boeket voor op de balie en of een bloemstuk voor op de balie of kantoor

interieurbeplanting kantoorbeplanting alkmaar heerhugowaard

Richard Muileboom

Is de Bloemist op het gebied van evenementen en doet de verzorging van de planten.

Hij is de gene die op locatie het werk doet en het meest zichtbare is voor de mensen op kantoor.

Bent u opzoek naar een goeden sfeer en een gezonde werk omgeving dan kunnen wij door middel van onze beplanting en bloemen u daar bij helpen

© Copyright - Spaansen Interieurbeplanting